Gen(i)us7 15 maj 2018

I tisdags var jag på en mycket intressant, rolig, tankeväckande och stundtals känslomässig konferens! Det är första gången jag var på konferensen Gen(i)us som anordnades för sjunde året. Från cirka 50 deltagare första året till nästan 700 stycken nu. Toppen! Konferensen hölls på Karlstad CCC och jag representerade Gunnarskogs Bygdelag. Det var representation från alla 16 kommuner i Värmland, så det var bra! Pratade med en del och tittade på ännu fler namnlappar (där arbetsgivare stod) och det var brett. Härligt att se!
 
Konferensen var väl genomförd och flöt på väldigt bra! Vissa ämnen hade jag gärna gått på en fördjupning inom. Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland var arrangörer och detta har de lyckats med!
 
När vi först kom dit så var det registrering och sedan bjöds vi på frukost.
 
 Jenny Strömstedt var mycket bra som moderator! Det var ordning och relevanta uppföljningsfrågor.
 
Några ord från Landshövdingen och Regionsrådet.
 
 Väldigt engagerande föreläsare! Ilska, tårar, skratt, värme...tror allt var representerat. Speciellt skrämmande var delen om barns utsatthet. Kan rekommendera alla att gå på eller boka en föreläsning med Nina Rung!
 
 Nina Rung.
 
 Göran Lundwall och Anna Lundmark Lundbergh pratade om ALMI.
 
Hugo Ewald pratade om näthat och extremistiska sajter. Väldigt intressant och även skrämmande! Hugo har talets gåva och fick även publiken att skratta.
 
Sedan var det lunch. Kyckling med örtstekt potatis. Såsen och röran vet jag inte vad det är. Men gott var det!
 
 Moderator Jenny Strömstedt hade några minuter till sitt förfogande efter lunch.
 
Efter det utmanade Jonna Ekman från KIT oss till att tänka innanför boxen, det vill säga tänka mer inkluderande.
 
Näste person ut var Patric Hamsch som pratade om representation inom sporten och hur SVT Sport arbetar. En del intressanta siffror där!
 
Frida Boisen avslutade dagen med att prata om hur man arbetar digitalt, hur man syns, hur man framstår. Hon kom även in på hur man kan mötas av hot och hat när man syns och uttrycker sig.
 
 Lite läsmaterial och övrigt.

Kommentera här: