Sett filmen Poltergeist (2015)

Spoilers förekommer!
 
Ganska snart efter att familjen flyttat in i sitt nya hem börjar mystiska saker hända och krafterna riktar in sig på familjens minsting Madison (Kennedi Clements).
 
Nästan rakt genom en kopia av originalet från 1982 förutom att man gjort allt överdrivet. Misstaget många filmskapare gör nu för tiden är att de öser på med specialeffekter bara för att de kan. Innan CGI blev så avancerad som den är nu så var man mer begränsad och var tvungen att vara fantasifull för att lösa saker. Pappan i familjen (Sam Rockwell) är otroligt störande! En kombination av att rollen är hemsk och att skådespelaren inte riktigt klarar att leverera.
 
Förutom att man överdrivet med effekterna så är de inte särskilt bra. I en skräckfilm tycker jag att man bör ha "riktiga" effekter så långt det går för CGI är helt enkelt inte skrämmande. Visst så kan de få till billiga "hoppa-till"-stunder, men det är bara en reflex och inte äkta skrämsel. Originalet håller än, tack vare bra skådespelare och effekter som, trots sina år, håller.
 

Kommentera här: