Ofrivillig ironi

Vad är detta för begrepp? "Ofrivillig ironi". Jag vet inte ens om det existerar som ett riktigt begrepp, men jag använder det om folk som uppvisar ironi väldigt kraftigt, men är HELT seriösa. Det som blivit väldigt vanligt numera, särskilt på nätet, är folk som klagar på att andra klagar. Vi kan kalla dem som klagar/anmäler/uppmärksammar och så vidare för grupp 1 och så kan vi kalla dem som klagar på dessa personer för grupp 2, så blir det lite enklare.
 
Grupp 1 har sett eller hört en sak som de inte tycker är ok. De säger detta, uppmärksammar folk på problematiken och så vidare. Ofta rör det sig om rasism, sexism, colorism och hat mot minoritetsgrupper som man protesterar mot. Smått som stort.
 
Grupp 2 klagar på personerna i grupp 1. De undrar hur man kan lägga tid och energi på något så totalt onödigt. Och jajamen, även här smått som stort. Ni förstår, det finns inget som är stort nog enligt dessa personer för det finns alltid något värre. Och vad gör dessa personer? De lägger ner tid och energi på att trakassera personerna i grupp 1. Det är nämligen inte så ofta det kommer sakligt motstånd utan det är hån, hat och hot redan från ruta 1. De hävdar att personerna i grupp 1 är så otroligt kränkta, lättkränkta etc, men...... deras beteende uppvisar att kränktheten verkar vara störst hos dem själva. Och de är inte ens medvetna om det motsägelsefulla i detta? Ja, man kan allt klia sig i huvudet och undra ibland.
 
Typ så.

Kommentera här: