Sett filmen Divergent

Spoilers förekommer!
 
I en värld där man ska passa in i en av fem falanger upptäcker Tris att hon är "divergent". Hon kämpar för att undgå upptäckt och för att ta reda på mer om vem hon är.
 
Jag gillar ett det är en sådan stark kvinnoroll i filmen och att det aldrig görs en stor grej av det. Det är som det är bara. Shailene Woodley passar bra i den här rollen efter besvikelsen i The Descendents. Det känns bra att det kommer fler filmer med starka kvinnor, särskilt när de riktas till den yngre generationen.
 
Historien är inte nyskapande, men ändå intressant och tankeväckande. Den engagerar mig till den grad att filmen inte alls känns så lång som 2 timmar och 19 minuter. Det är flera andra sidokaraktärer som är intressanta och handlingen är fängslande. En del scener är riktigt hisnande trots att CGI:n inte är helt 100 överallt. Jag ser fram emot att se de övriga i den här filmserien! Tyvärr verkar det inte bli en avslutning med dessa skådespelare då det bestämts att sista filmen går direkt till tv och att det sedan blir en tv-serie.
 

Kommentera här: