Dag 2 i Stockholm, 5 juli 2017 (många bilder)

Dagen inleddes med hotellfrukost. Yey! Älskar hotellfrukost! Frukosten på Hotel With Urban Deli var mycket bra! Mycket att välja på och väldigt god äggröra! Sedan åkte vi spårvagn till Skansen. Första gången på Skansen för både mig och Connor. Det är tyvärr dyrt för man betalar inträde till själva Skansen och vill man gå på Skansen-akvariet får man betala inträde igen, då det är separata aktörer. Då och då när vi gick där bland djuren kände jag mig gråtfärdig. Jag gillade inte storleken på hägnen och hur en del besökare betedde sig. Vid björnarna så ställde sig ett barn och bankade på glasrutan åt björnarna och den vuxne som stod bredvid gjorde inget alls. Pratade med Connor om hur detta beteende kan påverka djuren negativt och påminde om vad som hände i filmen Rädda Willy (som vi såg nyligen) när barnen bankade på glaset. Han förstod att det var stressande för djuren och fel att göra så.
 
Något jag är stolt över skedde på Skansen-akvariet. I många år tidigare hade jag spindelfobi. Kunde inte ens se en bild på en spindel utan att freaka ut och hyperventilera. Men har jobbat på det på egen hand och det verkar som att jag löst grundproblemet. För nu vågade jag nämligen klappa en Chilensk fågelspindel! Pulsen steg på mig och det var läskigt, men jag klarade det och efteråt kändes det riktigt bra. Jag klappade även en Kungsboa, men jag har aldrig haft svårt för ormar så det var en helt annan grej. Stolt över att Robin vågade klappa den dock, för han har verkligen issues med ormar och ormliknande djur (som kopparödlan t.ex.). Connor ville inte klappa någon.
 
Det fanns några små karuseller på Skansen så Connor åkte dessa. Han var speciellt förtjust i att köra bil så det gjorde han två gånger. Det var på ett annat ställe än karusellerna och mycket billigare också. Området var väldigt fint och välskött. Jag rekommenderar dock alla som besöker Skansen att ta med sig nåt att äta. Utbudet var smalt, dyrt och smakade inte gott. Vi åt bara för att mätta magen och orka resten av dagen.
 
Senare fick jag chansen att åka ut lite på egen hand och åkte då till Södermalm och gick på second hand-runda (shopping kommer i ett eget inlägg). Jag hittade en hel del ställen där och fyndade! Det är så kul att upptäcka nytt! Har varit på Medborgarplatsen och närmaste kvarteren många gånger, men nu tog jag verkligen en runda utanför det kända. Jätteskoj! Fick dock väldigt ont i ryggen av allt promenerande denna dag... suck...
 
Lemurerna njöt i solen.
 
 Gulligt eller gulligt?? <3 De låg och sov mitt i gången.
 
 Vi försökte smyga förbi, men de vaknade.
 
 Naaaaaaaaaaaaaaaaw! <3
 
 
Min polare. Det kanske låter udda, men vi fick kontakt (till Robins förfäran). Så fin!
 
Kolsvart och blank.
 
 
 
Hahahahaha....
 
Klapphörnan.
 
 
Så otroligt vacker! Den gick lös på området.
 
 
 
 
Bråk i badet.
 
 Vacker utsikt!
 
 
 
Bebis <3
 
 "Ta kort på mig med gåsen!" (Jag tror det är gäss i alla fall.) Gåsen inte intresserad alls...hahaha...
 
 Gasen i botten hela tiden!
 
 Mysdags!

Kommentera här: