Spelat Among the sleep

Spoilervarning!
 
I detta tv-spel är man en 2-åring som till en början ser ut att ha ett vanligt liv. Man får testa sig genom spelkontrollerna i barnets rum med en nalle som hjälp. Denna nalle följer en sedan genom spelet. Efter genomgången i barnrummet är det läggdags och det är när barnet vaknar som det är riktigt konstigt. Något stämmer inte. Nalle säger att vi måste hitta mamma och sedan bär det iväg i sökandet.
 
Grafiken är inte menad att vara realistisk, men är väldigt bra som den är. Det är kul att se saker från en 2-årings perspektiv och när man i slutet av spelet får svaret på vad det är som format detta så träffar det mig rakt i hjärtat. Det är ett hjärtskärande slut. Jag spenderar större delen av spelet med att krypa, då 2-åringen kryper mycket snabbare än går.
 
Speltiden är ganska kort. Trots att jag segade mig vid flera tillfällen så tog det strax över 4 timmar sammanlagt. Spelar man hela på en gång så är det en fin storyline. Nallen Teddy säger till en tidigt i spelet att vara tyst för att "man vet inte vad som kan lyssna", men man får vänta ganska länge innan det dyker upp några monster, vilket förstås gjorde att jag slappnade av och därför blev tagen direkt vid första kontakt då jag blev lite paff...haha...
 
Det som händer allra sist i slutet tycker jag hänger lite fritt i luften. Det lämnar en del obesvarat. Dock så tycker jag det var ett roligt, spännande och intressant spel! Kul med sådant som har ett perspektiv som man inte ser så ofta. Norska Krillbite Studio ligger bakom spelet och jag spelade på konsolen Playstation 4. Spelet släpptes 2014.
 
Bild från en händelse rätt tidigt i spelet. Nalle.

Kommentera här: