Sett filmen Han är tillbaka (Er ist wieder da)

Spoilers?
 
Adolf Hitler vaknar upp i det tjugoförsta århundradet. Mycket har förändrats och han ger sig ut på en upptäcksfärd där han förfäras över saker han ser.
 
Den här filmen är både relevant och totalt fruktansvärd! Till en början verkar den vara en komedi, men sedan blir den riktigt obehaglig. Det förekommer intervjuer med folk på gatan där de diskuterar med Hitler. Dessa är otroligt realistiska. Jag är inte helt säker på om det är skådespelare eller inte och har inte hittat något klargörande på nätet heller...
 
Men även OM det är skådespelare och de följer manus så är det hemskt för sådant som de säger, som i mina öron låter extremt, SÄGS på riktigt här och nu av folk, av politiker etc. Skrattet fastnar därför i halsen och blir till en klump av fasa istället. Men just detta är varför den även är relevant. Det måste lyftas fram, man måste våga prata om allt. Filmen är en satirisk kritik av dagens samhälle och väcker många tankar. Dock klarar nog inte alla att se den. Jag mådde stundtals väldigt dåligt och min sambo klarade inte att se den till slutet. Den människosynen som en del har är så svår att greppa... så tragiskt att sådant ens existerar.
 
Filmaffisch från imdb.

Kommentera här: