BIK's mopedrally 2017

Ifjol deltog jag för första gången i BIK's mopedrally och det var så kul så det blev av i år igen! Tidigare hade jag varit där och tittat några gånger, men det är verkligen extra kul att vara med själv. Lördagen den 5 augusti var det dags. Man kör två banor och längs dem finns stopp med tipspromenadfrågor. Fina vägar att köra på, särskilt den upp till Häljeboda. Vid slutet av varje bana (när man är tillbaka på Kolstavallen) så är det praktiska stationer. Det gick bra i år med 13 poäng av 17 möjliga. Full pott på de praktiska stationerna (som gav 3 poäng vardera vid full poäng)! Det var visst min typ av uppgifter i år, trots att jag inte trodde jag hade något balanssinne alls. Pappa var också med och körde och hamnade på samma poäng som mig.
 
Skiljeuppgiften gissade jag 4 kg fel på (frågan var vad en Rex-moped som fanns på plats vägde). Som vinst valde jag presentkort på Gunnarskogs Pizzeria.
 
Kolstavallen har fint läge vid sjön Övre Vassbotten.
 
 
 
 
Bara en bråkdel av de 134 mopeder som folk deltog med. I sista kollaget så är bilden längst till vänster tagen vid en kontrollpunkt med frågor på bana 2. Ni ser min mopeds styre i förgrunden.
 
 Första praktiska uppgiften var balansgång. Jag klarade hela vägen! Förväntade mig verkligen inte det.
 
 Andra praktiska uppgiften var omvänd cykel. Här cyklar pappa. Pirrigt för det var många som tittade på och när jag stod i kön var det flera som tippade och ramlade. Huha, tänkte jag, det där kommer inte gå. Men det gick galant! Och det var faktiskt riktigt kul!
 

Kommentera här: