Säkerhet när man rullar

Connor har sin cykel hos sin mormor och morfar och det betyder att hjälmen befinner sig där också. Men här gäller hjälm även vid sparkcykel så istället för att krångla hit och dit med en hjälm så skaffade vi en till. Connor fick välja vilken och valet föll på Batman denna gång. En del kanske tycker att det inte är så farligt när man sparkcyklar, men barnen kan komma upp i ganska höga hastigheter då också och med de små hjulen som en sparkcykel har så räcker det med en enda sten eller ett område med grus för att det ska halka till.
 
Vårt barn är det bästa och viktigaste vi har så självklart vill vi att han har skydd på sig när han åker runt. På "min tid" var det inte jättevanligt med cykelhjälm ens bland barn, men mina föräldrar såg till att vi hade det. Det är en sådan billig försäkring som kan rädda liv. Även vi vuxna i familjen har hjälm förstås. Barnen ser, barnen härmar.
 
Numera finns det så många roliga hjälmar också. De är mindre, lättare och smidigare än när jag var barn. Hjälmen Connor valde är CE-märkt och har grönt spänne som löser ut sig själv så att barnet inte riskerar strypning.
 

Kommentera här: