På bio: Hitta Doris

Spoilers förekommer!
 
Den glömska fisken Doris får plötsligt ett minne om sin familj och vill hitta dem som hon kom bort från för flera år sedan.
 
Filmen är fint animerad och jag tycker den är välgjord! Det hänger som en sorg över hela filmen, men den blir aldrig för tung. Det är rörande och stundtals skoj. Min 6-åring gillade verkligen filmen han också! Karaktärerna Doris, Nemo, Vilja, Pannan, Becka och övriga är så härliga! Vi såg den på svenska och missade då en mängd kända skådespelare som röster, men jag kommer nog se om den på engelska någon gång. Det enda jag kan klaga på är attityden hos sjölejonen (som förresten har värmländska röster). De utövar ren mobbing mot ett annat sjölejon och det inslaget ska vara "humor" i filmen. Jag tycker inte det finns något roligt alls med att stöta ut, mobba bort och så vidare. Och i en barnfilm?! Nej, den biten hade de kunnat göra rolig på något annat vis.
 
Det är nära till tårarna några gånger i filmen och det är lustigt att man kan känna med animerade figurer. Nemo och hans pappa Marvin är med i denna film också, då de efter "Hitta Nemo" blivit som hennes familj, men de hamnar lite i bakgrunden jämfört med andra karaktärer. Det är dock inget som skadar för det känns ändå som att alla har sin roll. En bra film för hela familjen!
 

Kommentera här: