Att skylla på cancerpatienterna...

Jag blir rent ut sagt förbannad när folk påstår att bara man "äter rätt" och gör ditten och datten så kan man "bota cancer". Som en (av goda skäl) kontroversiell föreläsning som skulle hållas i ABF's lokaler i Sverige, men som ABF stoppade då man fick veta vad det handlade om. Sedan hittade man tyvärr lokal på annat vis, men att man kan tjäna pengar på att föreläsa sådant nonsens alltså.... Det finns inga vetenskapliga belägg för denna typ av tes och jag blir otroligt arg på denna typ av resonerande då man i grund och botten skuldbelägger dem som drabbas av cancer för att inte "göra rätt". Jag känner flera personer som dött i cancer som inte rökt en dag i sitt liv, som inte druckit alkohol, som ätit nyttigt och som motionerat. Folk som varit starka både mentalt och fysiskt. De drabbades ändå av cancer och de finns inte längre hos oss. Cancern tog deras liv. Det kan drabba vem som helst och man "räddas" inte alls av sin kost.
 
Kosten kan inverka på andra vis med vår hälsa och den traditionella vården i Sverige uppmuntrar, inspirerar och påverkar mot en bra, varierad kost redan från att vi föds. Så det är inte kosten i sig som mer vetenskapligt lagda personer reagerar mot utan att en person står på en scen och påstår att hans kost botar cancer och ms med mera, trots att INGA bevis finns för det. Samt att han tjänar mycket pengar på detta (just pengar är ett argument konspirationsteoretikerna brukar använda, men istället påstår de att det är läkemedelsindustrin som är de pengahungriga samtidigt som de betalar otroligt mycket pengar för den "alternativa lösningen". Var lite konsekventa people!)
 
Snälla, börja vara mer skeptiska mot denna form av lurendrejeri! Jag förstår inte varför en del är mer skeptiska mot beprövade, testade och vetenskapligt undersökta metoder än mot sådant som inte har några som helst bevis. Det verkar vara konspirationsteorier över det hela, där en sansad varsamhet och koll har gått totalt överstyr och man bojkottar det vetenskapliga för att "allt är köpt/alla är mutade" etc. Vad ni personligen väljer är just ert val, men att sprida desinformation, falska påståenden och anklaga sjuka för att "inte vilja bli friska" eller att de "har sig själva att skylla"... då kan jag inte låta bli att ryta ifrån!

Kommentera här: