Läst klart: Ensam på Mars av Andy Weir

Från bokens baksida:
"Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas astronauten Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever - i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne och en ännu större dos självironi ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö. Målet är att en dag kunna återvända hem."
 
Detta är en författare jag kommer ha ögonen på, för detta är debutromanen och den är väldigt välskriven och engagerande. Jag gillar när man har med vetenskap i böcker och när man använder sig av logik. Om allt i boken är möjligt har jag ingen aning om (vi har inte varit till Mars än så där får man sträcka sig lite), men det låter väldigt trovärdigt i alla fall. Det tackar jag författaren för. Jag tycker mig känna igen Michael Crichtons stil i boken, men denna författare har även med sig en egen grej - humor. Humor i böcker brukar vara svårt, men det händer att jag skrattar högt vid flera tillfällen då jag läser denna. Min läsarstil gör att jag kan överraskas och ibland även hoppa till, så det är spontana skratt han lyckas framkalla. Mark Watney är en härlig karaktär som jag tycker om och engagerar mig i. Jag börjar "heja" på honom efter några kapitel.
 
Personbeskrivningar och karaktärers djup är viktigt för mig när det gäller böcker, film och tv-serier och här blir det väldigt viktigt då en enda karaktär måste bära upp handlingen. Det existerar andra karaktärer och de skrivs också på ett bra vis, men det är ändå Mark som allt hänger på. Jag tycker han är en sympatisk, intelligent, djup, humoristisk person med en härlig inställning till livet. Rekommenderar denna bok!
 

Kommentera här: