Er manliga partner kan klä sig själv, varför litar ni inte på att han då kan klä barnen?

Jag har funderat på hur en del "curlar" sin partner (heteroförhållanden) när det gäller föräldraskapet. Oftast pappan. Ser/hör mammor glatt skriva/prata om hur de måste lägga/hänga fram barnens kläder för att underlätta för pappan för att det är så "krångligt" för honom och att barnen kan "se ut hur som helst om han får välja".
 
För det första undrar jag varför det är så noga att barnen ska se ut enligt mammans önskemål hela tiden? Barnets egen vilja då? Pappans? Och sedan undrar jag varför de tror det är så krångligt för just pappor att ordna med kläder? Han kan ju klä sig själv. Och hur kan kvinnor tycka att det är ROLIGT att deras partner är så "omöjlig" med barnens kläder? Min partner har aldrig haft några problem med att välja kläder och klä vårt barn (när vårt barn var mindre och inte kunde klä sig själv) och han blev snudd på hyllad för att han satte på rätt storlek, som att han skulle ha sämre koll. Det handlar ju bara om KLÄDER liksom.
 
Vuxna män som klarar att klä sig själva, varför anförtros de inte att kunna klä sina barn? Och varför accepterar de att ses som en sämre förälder som man har "roligt" åt?

Kommentera här: