På bio: Warcraft - The Beginning

Spoilers förekommer!
 
Det fridfulla riket Azeroth drabbas av ett hot utifrån då orcher flyr från sin döende värld för att erövra en ny.
 
Det här är troligtvis en film som man får ut mer av om man spelat World of Warcraft i större utsträckning än jag gjort. Jag spelade bara en kort stund för jag gillar inte spretiga spel utan föredrar de som följer en handling, med en början och ett slut (i stil med Alien Isolation). CGI-effekterna är helt ok, men används i alldeles för stor utsträckning för min smak. En film om World of Warcraft hade blivit extremt mycket svårare att göra på andra vis, men jag blir tyvärr inte engagerad i dataanimarade karaktärer. De saknar det där livet i ögonen som är så viktigt för mig (som även en del riktiga skådespelare saknar).
 
Handlingen är inget nytt utan följer ett ganska traditionellt mönster med kamp mellan gott och ont, ljus och mörker och så vidare. Som sagt, så får man nog ut mer av denna film om man spelat spelet mycket och tycker om det. Jag såg den i 3D och det var bara vid ett enda tillfälle som jag tyckte att det funkade någorlunda och det var när orchs gick genom portalen för att färdas till Azeroth. I övrigt gav det lite extra djup någon gång, men mest var det irriterande och gjorde ont i ögonen.
 
En enda karaktär "levde" för mig och det var Garona. Hon skådespelade mycket med sina ögon och lyckades bra! Synd att Clancy Browns karaktär Blackhand var helt animerad och med förvrängd röst, för han brukar vara bra.
 
En film för fansen, men inget som saknas hos oss andra skulle jag tro (med en del undantag förstås).
 

Kommentera här: