Iron Maiden, Ullevi 2016

Den 17 juni var jag iväg på en födelsedagspresent från syrran. Iron Maiden på Ullevi! Det var sjunde gången jag såg dem och de är alltid så otroligt bra live! Synd att det var ljudkrångel med Bruce's mikrofon... ljudet föll bort några gånger och svajade lite då och då. I övrigt höll det dock toppklass!
 
Jag hade Inre barrikad och det har jag inte haft förut så det var kul! Nu har jag gått genom alla alternativ på Maiden-konsert. Ståplats, sittplats, sittplats med skymd sikt, sittplats på höger sida, sittplats på vänster sida... och nu slutligen Inre barrikad då. Först spelade The Raven Age och de var faktiskt åt min smak. Bra spelat och sjunget där! Riktigt skön takt och sångaren hade schyssta moves! Efter dem kom Opeth på scenen. Dem såg jag på Metaltown 2009. Inte riktigt min smak så då passade jag på att sitta ner för att orka när Maiden skulle börja. Upptäckte att om jag lutade ryggen mot kravallstaketet längst fram så var det som ryggmassage med massageapparat så det utnyttjade jag...hehe... Hade rätt så ont vid det här laget, men det gick ok ändå.
 
Efter en paus så började Iron Maiden prick klockan 21. Tror det är enda gången jag varit på konsert där den faktiskt börjat i tid. Jag hade inte "lyssnat in" mig så mycket på den senaste skivan så kunde inte de låtarna så bra, men finns det något bättre än att lyssna in nya låtar live? Just när det gäller Iron Maiden så har jag alltid tyckt att de har varit bäst live och det säger en hel del om ett bands talang. En stor del av Maidens konserter är publiken. Allsång, jubel och glada miner är inget ovanligt här utan en del av helheten. Det var några som var lite osams med några vakter då de spärrat av närmaste toaletterna för oss längst fram så de var tvungna att gå till dem ända längst bak (hur tänkte ni här Ullevi? Kan inte ha varit praktiskt för ett enda öre och trist med folk som blev missnöjda över er.).
 
Ju mer kvällen mörknade desto mer stämning blev det. Fear of the Dark drogs igång perfekt när det skymt och den allsången är alltid fantastisk (ska försöka lägga upp filmklipp på det på min öppna instagram @highlandertess så håll utkik)! Maskoten Eddie var med på scen som alltid och det var en härlig show! Bandet är som ett enda stort lycko- och energipiller för mig! De har sådan energi på scenen att det lyckas smitta av sig.
 
Efter konserten blev det direkt till Brunnsparken för att fixa mat och sedan en otroligt knökad spårvagn till hotellet. Käkade i en mjuk hotellsäng, tog lite extra mediciner och såg Terminator 2 på tv:n. Perfekt avslut på en perfekt dag! Och ja, jag var själv. Jag har inga problem med att gå på saker själv. Vill jag gå på något så är JAG det enda hindret. Det är inte alltid jag orkar på grund av smärtproblematiken och andra symtom, men om jag orkar då drar jag och så är det. Är inte beroende av att ha andra med mig (även om det förstås är kul) och även fast jag förstås är försiktig (jag är inte korkad) så är jag inte rädd av mig. Tror det är en bra egenskap att ha när man är i min sits med smärtor och diverse som hindrar en. Ja, jag struntar i Jantelagen och kan berömma mig själv!
 
 
Up the Irons!
 
 Mitt hotellrum. Hur lyxigt är det inte med så stor säng till bara mig?
 
 Tyvärr blänk i fönstret (gick att öppna ett litet fönster, men jag lutar mig INTE ut genom ett fönster på åttonde våningen med min svindel). Så här var min utsikt i alla fall. Bodde på högsta våningen på SPAR Hotel Majorna. Hotellet rekommenderas! Mycket fint, låg i ett härligt område och det var nära till allt.
 
 Framme! Inte så mycket folk innan det dragit igång.
 
 The Raven Age.
 
 Opeth.
 
 Iron Maiden!
 
 The Trooper!
 
 Det här var nog bland det gulligaste! Kunde vara jag och Connor det... om han hade gillat Iron Maiden... och om jag hade orkat ha honom på mina axlar...haha... När jag visade Connor denna och sa att om han gillat Iron Maiden så hade detta kunnat vara han och jag så konstaterade han bara enkelt: "Ja, mamma men nu gör jag ju inte det." Det är ensamt att vara enda hårdrockaren i familjen...haha...
 
 En rörd Bruce. Tror hela bandet blev rörda när publiken skanderade, applåderade och jublade så att hela showen pausade i ungefär 5 minuter. Det har hänt en gång tidigare när jag varit på Maiden-konsert och det var min allra första i Stockholm 2003.
 
 Eddie!
 
 Som ni ser så fyllde det på rejält!
 
 Borta är de klassiska tändarna, numera är det mobiltelefoner som lyser upp. Blev ganska effektfullt dock när så många på läktarna hade på lamporna på mobilerna.
 
Mjuk säng, min favoritmat i Göteborg (kyckling med ris från Nordstan Kebab) och Terminator 2 på tv:n. Underbart! Sedan somnade jag till sköna toner från Lugna Favoriter på radion på tv:n. Ställde in den på sleep så den stängde av sig själv. Kände mig riktigt hemma på detta hotell!

Kommentarer:

1 Helena:

Skönt att åka iväg och göra saker på egen hand ibland. Kul att vistelsen här i Götet blev lyckad! :)

Kommentera här: