Ungdomens förfall?

Så långt tillbaka som jag fått berättat för mig (tre generationer före min generation) så har äldre pratat på "ungdomens förfall" på grund av något som ungdomarna gillat som de äldre inte förstått sig på. Rockmusik, tv, tv-spel, surfplattor & smartphones och nu... Pokémon Go.
 
Äldre ondgör sig över detta "hemska" som korrupterar ungdomar och gör dem menlösa till det som sker i omvärlden. Ändå har dessa äldre en gång i tiden fått höra exakt samma sak om något DE gillat. På den tiden beklagade DE sig över de äldre som inte förstod. Varför upprepar de nu samma beteende och har samma resonemang?
 
Jag är ingen ungdom längre, men räknas inte än till de "äldre". Jag hoppas ändå att om och när jag når de "äldre" så kan jag ha kvar den insikt jag har kvar nu och inte klanka ner på något intresse de yngre har som jag inte förstår. Dessa intressen som det klankats ner på genom generationer har inte handlat om något skadligt. Och trots att man har dessa "degenererande" intressen så märker åtminstone jag att väldigt många i min generation och de yngre har ett stort intresse för att hålla koll på världen, vad som händer och varför.
 
Jag testar Pokémon Go jag också, trots att jag inte var med under första omgången Pokémon på 90-talet då jag var tonåring och inte tyckte sådant var intressant. Har inte fastnat helt för det, men tycker ändå det är viktigt att faktiskt kolla/lyssna på vad andra generationer är så fascinerade av istället för att sitta och vara bitter som en del.

Kommentera här: