Bli tagna på allvar? Slingra er inte ur bevisbördan

Jag blir alltid så paff över hur en del som tror på andar, spöken och liknande resonerar. De anser sig inte alls behöva bevisa det de tror på utan säger att det är "något man upplever" och om man inte upplever det så är man en person som är "för stängd" och som "en dag kommer uppleva det när man är mer öppen".

Tänk om man skulle tillämpa samma sorts tänk på andra områden. Till exempel om en person kommer med ett vaccin. Detta testas vetenskapligt och man finner att vaccinet inte har någon effekt. Personen som skapat vaccinet säger då: "Ni är för stäääängda för att det ska fungera. Man måste TRO på det." Helt orimligt eller hur?!
 
Jag tycker detsamma om andar och spöken. Bevisa på vetenskaplig väg under samma premisser som alla andra måste för att bli tagna på allvar, så kommer jag att ta er på allvar. Kom inte med några undanflykter. För x antal år sedan ansåg man åskan vara magisk och komma från gudar för att man inte visste vad det var. Forskningen har gått framåt och man vet nu precis vad som händer och varför. Så självklart finns oförklarliga saker i vår värld. FORSKA i dessa saker. Finn vad det är, vad det beror på och varför det sker. Kanske kan ni till och med finna bevis för en andevärld, tänk vad kul det skulle vara för ER. Att kunna visa för folk att ni haft rätt. Jag skulle absolut tro på er! Men slingra er inte ur bevisbördan genom dåliga ursäkter. Ni har en hel del vetenskap att motbevisa (bland annat detta), så börja jobba.

Kommentera här: