Varför måste alla vara så "tillrättalagda" hela tiden?

För mig betyder högtider och ledighet att ta igen sig, umgås med sina nära och kära, kanske läsa lite, se en film, spela sällskapsspel. I och med sociala mediers intåg så har detta förändrats. Folk fixar sig till max, de fixar sin mat till max, allt ska fotograferas ur bästa möjliga vinkel.
 
Är jag immun? Nejdå. Ni som följer min blogg ser ju att jag uppdaterar om saker här. Att jag skriver om roliga saker vi hittat på, att jag lägger ut bilder och så vidare. Tar några bilder för att det är skoj, redigerar nästan aldrig då jag föredrar den "fångade" bilden etc. Jo, det är nog en av orsakerna till att jag bara har några hundra besökare per dag till skillnad från de stora bloggarna som lägger ner tid på allt fix, styling, foton etc. och har tusentals besökare per dag. Men jag känner att den där "fin"-stressen inte är jag helt enkelt. Man får ta mig som jag är, rå och osminkad (förutom vid något tillfälle ibland). Jag lägger gärna tid på ordet, men det övriga lämnar jag till andra.

Kommentarer:

1 Georg:

Några 100 läsare per dag är inte illa alls! Väldigt mycket skulle jag skriva :)

Att folk lägger extra energi på saker ser jag inget fel med. Men jag tror vissa gör det för att visa en verklighet som inte finns. Att dom förstora något så pass mycket att det nästan blir en lögn.

Andra människor som är mer ensamma har väl Facebook, Instagram, bloggar och annat för att få kontakt med människor. Men att ständigt se folks "perfekta liv" och aldrig bli bjuden gör en nog rätt nere. Att sedan ta bort alla Facebook och liknande saker gör än ännu mer ensam. En negativ spiral som jag inte tror alla tänker på.

Ägna tiden som "du" (dom) lägger på att fixa till bilder till perfektion osv. på andra människor omkring dig så mår nog ALLA bättre :)

Svar: Bra skrivet! :-)
Highlandertess

Kommentera här: