Läst klart: Döden från rymden av Michael Crichton

Från bokens baksida:
"En obemannad satellit, den sjunde i ett hemligt forskningsprogram, viker överraskande av från sin bana. Den minutiöst fungerande och topprustade militära kontrollstationen lokaliserar nedslaget till en liten by i Arizona. En bil med pejlingsapparatur sänds ögonblickligen iväg för att spåra kapseln, som sänder elektroniska signaler. Pejlingspatrullen rapporterar: livlösa kroppar på gatorna - och gamar. Exakt vid midnatt den första dagen går larmet "LÖPELD" ut över den federala säkerhetstjänstens hemliga nät. Jorden har drabbats av en okänd farsot ute från rymden. Skall mänskligheten kunna räddas?"
 
Michael Crichton är en av mina favoritförfattare på grund av att han har en tydlig vetenskaplig bakgrund. Hans böcker, även de som handlar om otroliga ämnen, beskrivs så noggrant och vetenskapligt så det låter sant. Det är en skrivstil som jag gillar, men som säkerligen förlorar en del läsare då man inte får den där berättande känslan av böckerna. Det krävs att man gillar den stilen och inte bara gillar att läsa. Den här boken är inte en av de bättre jag läst av Crichton, men den är ändå bättre än mycket annat jag läst.
 
Trots vetenskapen så lyckas Crichton även med persontolkningar och det brukar finnas en del intressanta karaktärer med, vilket stämmer även i denna bok. Gillar man skrivstilen så är boken lättläst och förs framåt i en bra hastighet.
 

Kommentera här: