Sett filmen Vi är bäst

Spoilers förekommer!
 
Tre tjejer i Stockholms 80-tal bestämmer sig för att starta ett punkband.
 
Mycket välspelat av de tre tjejerna i huvudrollerna! Mira Barkhammar, Mira Grosin och Liv Lemoyne. De känns mycket trovärdiga. Stilen och musiken är underbar! Så 80-tal! Ungdomsproblemen är ungefär desamma. Blir rejält trött på att killar tror sig ha rätten att skrika ut vad de tycker om tjejers utseende! Som att "j*vlar vad ful du är" ska vara det värsta man som tjej kan få höra från en kille. Tyvärr är det så i många fall. Men vem bryr sig om en kille du inte tycker är intressant överhuvudtaget inte tycker du är attraktiv?
 
Det är inte det som stör mig, utan den där korkade attityden där de anser att de ska berätta för alla vad de tycker, de ska skrika det rakt ut... och gärna med ett hånskratt efteråt. Den attityden är förhatlig och tyvärr existerar den än idag. Man säger att man ska lära tjejerna att stå på sig, tuffa till sig, inte bry sig... Jag tycker det är fel ände att jobba från. Vad sägs om att istället lära killarna att visa respekt, hänsyn och att inte tro att de är någon form av allvetande person som har rätten att uttrycka vad de vill även om det är riktigt elakt och kränkande?!! För lär man bara tjejerna att inte bry sig så blir samhället tyvärr bara kallare och kallare.
 
Jag ser inte så ofta på svensk film. Det intresserar mig inte så värst helt enkelt. Men denna film var sevärd! Jag tillhör inte riktigt målgruppen, men tyckte ändå att den var givande.
 

Kommentera här: