Sett filmen The Wolf man (1941)

Spoilers?
 
En man återkommer till sin hembygd där han blir attackerad av en varg. Nästa gång månen blir full så märker han att han själv är på väg att förvandlas.
 
Denna såg jag som barn när SVT hade en visning av klassiska skräckfilmer en sommar. Det var även filmer som Dracula, Creature from the Black Lagoon, Frankensteins monster och liknande. Minns den sommaren med värme! Har alltid haft en härlig känsla för klassiker och att se hur de gjorde saker då. Ett konstverk som tyvärr är på väg att förloras i vår datordominerade värld.

Till filmen då. Den känns väldigt kort, vilket inte är konstigt för en film från 1941. Förvandlingsscenen är kult i mina ögon och inspirerade den helt otroliga förvandlingsscenen i An American Werewolf in London. När denna film kom så sågs den säkert som skrämmande, men med dagens ögon verkar den till och med barntillåten. Det är konstigt hur saker normaliseras och vår syn hela tiden flyttas. Jag tycker dock att filmen ger mycket ändå och det är ett klassiskt verk som man "ska se".
 

Kommentera här: