Låt barnen få vara det de vill

Som alltid i dessa tider så har debatt om Lucia poppat upp igen. Jag förstår inte varför folk blir så upprörda. Det finns så kallade "traditionella" Luciatåg med deltagare i övre tonåren eller tidiga 20-årsåldern som man kan åka och titta på om man har ett behov av att saker ska vara på ett visst vis. Så VARFÖR ger man sig på BARN?! Attackerar barn, begränsar barn, skäller, gormar och har sig.
 
Se det vuxna Luciatåget som sagt och låt barnen få välja fritt vad de vill vara och om de ens vill vara med. Gör inte Lucia-högtiden till en tid fylld med ångest och prestationskrav för de små, låt dem ha kul och glädjas tillsammans. Det är väl ändå huvudsaken?
 
I år blir det inget Lucia-tåg för Connor på grund av brandföreskrifter gällande lokalen och att det blir för många med alla elever på skolan samt anhöriga, utan istället blir det ett uppmärksammande i klassen utan föräldrar. Nästa år har Connors klass Lucia-tåg. Än så länge säger han att han vill vara med. Om han skulle ha haft tåg i år så ville han vara utklädd till smällkaramell. Helt ok tycker jag! Det är ju "juligt". Jag firar inte Lucia själv, men Connor får välja vad HAN vill och så står jag bakom det och hjälper honom om han behöver det. I mitt tycke så gör barnen ändå detta för sig själva och föräldrarna ska inte komma först.
 
Sammanfattat: Eftersom det FINNS "traditionella" Lucia-tåg att åka och titta på med äldre deltagare så tycker jag att barnen ska få ha KUL och få vara precis det de vill och även välja om de VILL vara med. Spelar ingen roll om det blir 14 Lucior när det gäller barn liksom.
 
 Har ingen passande Lucia-bild då jag som sagt inte firar, så en rosettkatt får duga.

Kommentarer:

1 Hanna Karlsson:

Jag tycker det är helt galet att ett barn har blivit så kritiserat! Söt Luciakatt!

2 gohostwriter.blogg.se:

så söt :-)

3 Jennifer:

Håller med dig! Klart barn ska få vara barn och vara precis vad de vill.

Kommentera här: