På bio: Suicide Squad

Spoilers förekommer absolut!
 
När världen hotas av undergång drar man in ett gäng skurkar för att rädda dagen.
 
Till en början är filmen rätt seg. Introduktionerna till varje karaktär är lång och täckande. Väldigt bra för dem som inte känner till karaktärerna förstås, så det är bra att man tänkt på dem och att filmen ska vara för alla. Trots att det kändes segt så var det inte ogenomlidligt så det funkar ändå.
 
Det som kanske får lida lite på grund av de långa introduktionerna är resten av filmen. Det känns som att man skippat partier och att man plötsligt befinner sig här och där. Jag fick känslan av att ha missat något då och då, även fast jag inte gjort det. Och plötsligt skippas bakgrunder helt och hållet. Sedan är jag så otroligt trött på när folk använder det kvinnliga könsordet som ett nedvärderande ord. Borde vi inte ha kommit förbi det vid det här laget? Tyvärr är det Harley Quinn (Margot Robbie) som använder det flera gånger och i övrigt är hon den karaktären jag gillar mest i gänget. Hennes historia med Jokern (Jared Leto) är så tragisk och man får med mycket av det i filmen och det gillar jag. Tänk att vara fast med en person som man älskar något otroligt vansinnigt, men som skadat en så och förstört ens liv...
 
Något unket "skämt" förekommer också, som till exempel då Deadshot (Will Smith) föreslår att Flag (Joel Kinnaman) ska gå fram till sin flickvän (Enchantress som försöker ta över världen), daska till henne på baken och säga till henne att lägga av. Suck! Att karaktären även är pappa till en dotter får det hela att låta ännu värre. Vem skriver sådan skit egentligen? Cara Delevingne som spelar Enchantress överspelar tyvärr medan Jai Courtney som Boomerang är lika blank och tråkig som i Terminator Genisys.
 
Så, det var det negativa. Vi avslutar med det positiva. Margot Robbie är väldigt bra som Harley Quinn och Jared Leto passar bra in i rollen som Jokern. Nu har jag inte sett Heath Ledger som Jokern och folk framhäver alltid att han är den bästa, så jag kan inte jämföra utan bara konstatera att jag tycker att Jared gjorde ett ypperligt bra jobb i rollen! Det var härligt att man hade gamla klassiska låtar som soundtrack! Det var kul att få se The Flash och Batman, även fast det var lite plågsamt att se Ben Affleck som den sistnämnde. Och ni satt väl kvar i eftertexterna? DC har gjort lite som Marvel och hade med en extrascen. Kanske har de gjort så länge, det har jag inte koll på då jag inte sett DC på länge (förutom tv-serier och där förekommer inget sånt). Så det är något i alla fall jag kopplar ihop med Marvel.
 

Kommentera här: