Sett dokumentären Hot Girls Wanted

Spoilers förekommer!
 
En dokumentär som följer några tjejer som vill bli rika och/eller berömda och hur de vänder sig till lättklätt som leder till mer...
 
Detta var en otroligt jobbig dokumentär att se och en jobbig recension att skriva. Jag har utelämnat en hel del som jag tycker blev för grovt och detta är absolut ingen dokumentär att se om man själv varit utsatt för trauma. Den var tillräckligt jobbig att se utan att ha upplevt det...
 
I början av dokumentären visas det upp en lycklig fasad. Tjejerna har själva valt att livnära sig på att sälja lättklätt via nätet och till slut blir det grövre och grövre saker de ställer upp på. Tjejerna är förbrukningsvara som en "säljare" förklarar. Tittarna vill ha nya fräscha ansikten, så ju längre en tjej är i "branschen" desto grövre saker måste hon göra om hon vill vara kvar. Det är väldigt unga tjejer och mycket äldre män. Männen sköter "affärerna" medan tjejerna levererar. Längre fram i dokumentären så framkommer problemen och hur tjejerna mår. De tjänar pengar och lever livet, men hur de tjänar pengar ser ut att tära otroligt på alla de tjejer som är med. De finner sig ha ställt upp på saker som de aldrig någonsin kunde tänka sig i början (det börjar med avklädda bilder och för några av tjejerna fortsätter det att bli mer och mer och mer så till slut gör de våldsporr... samtidigt som de mår otroligt dåligt och säger att de inte ville, men kände sig tvingade när de ändå sagt ja till en början).
 
Många av tjejerna har dåligt självförtroende och de boostas av att någon vill ha dem. Om de själva vill ha den killen eller den uppmärksamheten på det viset verkar de inte reflektera över. De verkar anse att deras självvärde ligger i hur många killar som vill ha dem. De ser "jobbet" som en chans att komma bort från sin småstad. Att få göra något annat än att slava på ett låglönearbete i samma lilla stad med samma personer hela sina liv. De har stora drömmar. I dokumentären får alla tjejer en hård träff med verkligheten. Det är inte så glamoröst som de trodde.

Något som äcklar mig är våldtäktskulturen. När en tjej filmar så får den äldre mannen instruktioner om att han inte ska vänta på ett ja utan köra ändå och tjejen får instruktioner om att hon ska sträva emot och vara motvillig. VEM tycker sådant är attraktivt? Ni får tycka att man får bli attraherad av precis vad man vill (och det tycker jag också i grunden), och på individgrund kan folk säkert hantera det ok. Men jag tror det ger en verkan i samhället, på synen på sex, synen på kvinnokroppar o.s.v. Och synen är tyvärr inte positiv. När tjejer gång på gång framställs som verktyg, som döda objekt, som "slit-och-släng" så påverkar det (ihop med annat förstås).
 

Kommentera här: