På bio: 10 Cloverfield Lane

Spoilers förekommer!
 
En kvinna vaknar upp efter en trafikolycka fastlåst i en bunker, där två män hävdar att världen utanför är dödlig efter en kemisk attack.
 
Filmen har nästan inget gemensamt med föregångaren Cloverfield, men det gör inte mig så mycket då jag tycker den är intressant och välgjord. Det hade nog inte funkat att göra en "ren" uppföljare då föregångaren till stor del lyckades just på grund av hela konceptet och för att det var relativt nytt. I början är filmen som en psykologisk thriller och sedan blir den som en blandning av Cloverfield och Skyline. Bradley Cooper är endast med som röst och honom kände jag inte igen alls, men fans kanske gör det...?
 
Mary Elizabeth Winstead imponerar och John Goodman når inte riktigt hela vägen tyvärr, men är tillräckligt bra för att filmens illusion ska hållas vid liv. Jag saknade nog lite mer av den där psykologiska spetsen i honom som han påbörjade väldigt bra, men som inte riktigt tog plats i hans ögon (ögon är otroligt viktiga för mig när jag ser skådespelare).
 
Det är först i slutet av filmen som det blir lite action så största delen är mer som en psykologisk thriller, som sagt, så den håller inte samma tempo som Cloverfield. Räknar man med det tempot kanske man blir besviken, men jag gick ganska nollställd för att se den och tyckte att den höll upp bra.
 

Kommentarer:

1 Lina - The Movie Freak:

Känns lite som att jag tog rätt beslut att skippa den på bio, jag kommer liksom köpa den ändå och betala för den två gg hade kanske varit utkastade pengar. Det kostar ju lika mycket att gå på bio och se filmen en gång som det gör att köpa den då man kan se den om och om igen... vilket jag inte kan förstå.

Svar: Det har du helt rätt i :-) Jag väljer ut några filmer på bio bara för upplevelsen och denna gång var jag helt ensam i salongen så det var en skön grej :-D
Highlandertess

Kommentera här: