Sett filmen Thor 2: The Dark World

Spoilers förekommer!
 
Dr. Jane Foster hittar ett oerhört farligt objekt och Thor måste skydda det från att övertas av en ond armé.
 
Alldeles för mycket "rymden" i denna film. Den ger en Guardians of the Galaxy-känsla stundtals och jag gillade inte den filmen. Natalie Portman är lika lysande som alltid och jag är glad att hon är med och gör filmen någorlunda sevärd i alla fall. Hon och Tom Hiddleston som Loki, måste jag tillägga. "Bad guys" gör oftast de mest intressanta karaktärerna i sådana här filmer eftersom de nästan alltid har mer att komma med. Ramen för en "good guy" är oftast väldigt smal och de karaktärerna kan bli rätt trista.
 
Med undantag för Bruce Banner om man tänker på Marvel-världen då. Han är den mest intressanta av dem alla, i mitt tycke, men han har en helt briljant intelligens förstås. Något jag inte riktigt skulle säga om Thor, även fast han har hjärtat på rätta stället. Chris Hemsworth har växt lite i rollen sedan han först dök upp i den, men jag tycker fortfarande att han är väldigt "blank" tyvärr.
 
Filmeffekterna är mestadels tråkiga och ser väldigt fejk ut. När det är filmat så otroligt mycket mot green screen så känns filmen mer animerad än "riktig", vilket jag alltid tycker är tråkigt (om det nu inte är meningen att filmen SKA vara helt animerad). Handlingen binds bara ihop en aning med Avengers och jag saknar fler referenser. Det är sammankopplingarna som jag tycker är det allra bästa med dessa filmer så när de uteblir fattas något för mig.
 

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Tycker det är ganska stora kvalitetsskillnader på dagens Marvel-filmer. Thor tycker jag är minst intressant av alla karaktärer och det som sker mellan rymd och jorden känns ofta påklistrat och ibland rent B. "Guardians of the Galaxy" tycker jag är bättre på varenda punkt framför denna film.

Thor som karaktär - En rymd Gud? Känns väldigt "off the wall" också.. Mycket mer intressant med t.ex. Wolverine eller Hulken som har motsättningar och olika agendor. Mer mänskliga.. Har man makt väljer man inte alltid det "goda", vilket jag tycker är intressant inom alla typer av filmer. Thor-filmerna tycker jag man kan skippa!

Svar: Minst intressant för mig har nog varit Guardians of the Galaxy (detta p.g.a. att filmen känns till största delen animerad och det är inte riktigt min grej), Captain America (och då menar jag själva karaktären, för kringhistorierna har varit intressanta ibland) och Thor (egentligen bara Loki som räddar de filmerna någorlunda).
Highlandertess

2 Melany Aurora:

Åh jag missade den då den visades på tv häromveckan. Men jag kanske inte missade så mycket med andra ord? ^^,

Kommentera här: