Status för mig?

Jag bryr mig inte om vilket yrke folk har, jag bryr mig inte om de har gott om pengar och mycket prylar eller om det är tvärtom. För mig är det enda som betyder något hur folk ÄR. Jag vet att det i samhället tyvärr finns något så idiotiskt som olika "klasser" och att pengar även kan köpa väldigt mycket makt. Men jag ser inte folk på det viset. När jag träffar någon så ser jag personen. Jag lyssnar på vad de gillar att göra, vad de har för tankar och värderingar, jag ser hur de beter sig mot andra personer och ibland även mot djur (om sådana finns med i bilden). Det är där jag lägger min bedömning. Jag tycker aldrig någon är "förmer" bara för att de har ett visst yrke eller pengar. Riktigt tragiskt är de människor som har högstatusyrken och/eller gott om pengar som själva ser sig som "förmer". Hur kul är det att umgås med folk som har den attityden?
 
Så jag skippar statustänk på det viset och sätter istället hög status på empatiska människor med goda värderingar och ett mänskligt/humant beteende gentemot sina medmänniskor. Värderingarna kan ibland även vara sådana jag själv inte delar, som till exempel religiösa, men som ändå bottnar i samma grundton som det jag står för.

Kommentarer:

1 Linnea:

Så bra inlägg!!! Och håller helt med dig!

Svar: Tack :-)
Highlandertess

2 GeorgVanHalen:

Satt faktiskt och funderat kring detta lite idag. Ska själv skriva något om ämnet.. Indirekt iaf!

Bättre nyheter nu: Queen kommer släppa en "ny" CD/LP/Blu-Ray/DVD med en spelning ifrån 1975. Verkar riktigt bra. Här kommer trailern: https://www.youtube.com/watch?v=xDedHYIxj7g

Kommentera här: