Sluta tala om vad andra...

...ska bry sig om! Vi har alla olika perspektiv och olika saker är olika viktiga. Jag avskyr avskyr avskyr när människor trycker ner andra genom att säga "bry dig om något viktigare istället", "om det där är största problemet du har så har du inga problem" och liknande. Det som är viktigt för denna person är det av en orsak. INGEN har rätt att klampa in och förneka denna persons upplevelse och åsikt på detta vis. Och sedan så kan personen faktiskt ha andra större problem/engagemangsområden också, men många människor klarar faktiskt av att hantera flera saker samtidigt både stort och smått.
 
Så för att uttrycka mig totalt plumpt och utan att linda in: Lägg av med att ta er rätten att högt uttrycka att andras åsikter, problem och intressen är mindre värda än dina och/eller att det finns en "värdeskala"!

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Vad var det för problem du nämnt när folk responderade på detta vis?

Svar: Det handlar inte alltid om mig personligen utan jag märker hur folk bemöter andra också. T.ex. en äldre kvinna som uttryckte oro över att hon sett flera barn utan reflexer en regnig gråmörk dag. Då blev hon kallad "gnällkärring" och "har du inget viktigare att bry dig om så kan du inte ha mycket till liv...tänk på barn som flyr från krig". Det här med att man "bara" ska tänka på det viktigaste hela tiden och då det som en ANNAN person anser är viktigt.... Jag vet att åtminstone jag är fullt kapabel att jobba med både mindre och stora problem på samma gång. Så att folk tar sig rätten att trycka ner andra på det viset. Det gör mig så arg :-(
Highlandertess

2 GeorgVanHalen:

Visst är det onödigt när någon försöker uppmärksamma något och bara får galla tillbaka. Tycker hon/han att det var ointressant så är det väl bara att gå vidare med livet? Varför måste han (chansar vilt på att det är en han i detta läge) anstränga sig för att bara vara spydig?

Gällande flyktingproblemet som vi har håller jag med Kjell Bergqvist som var rätt hård i munnen. Stora företag hjälper till och även privatpersoner.. Men staten? 1 anställd över natten som ska hantera hundratals flyktingar som inte kan språket på migrationsverket? Seriöst...? Det borde vara minst 10 anställda även på natten. Vart går egentligen alla statens miljarder och alla miljoner som organisationer sparat in? Är det Kjell Bergqvists jobb att rädda alla flyktingar? Det ska inte hänga på enskilda privata individer (även om dom gärna får/bör hjälpa också). Stora saker ska skötas av staten.. Inte läggas på andra!

Svar: Håller helt med där!
Highlandertess

Kommentera här: