Sett filmen The Kids Are All Right

Spoilers förekommer!
 
Två barn som kommit till av spermadonation orsakar tumult när de berättar för sina mammor att de vill ta reda på vem deras pappa är.
 
Ja, familjen drabbas verkligen av rejält mycket känslor när de två barnen berättar för sina mammor att de tagit reda på information om sin pappa (eller snarare spermadonator då det krävs mer än bara biologi för att vara pappa, enligt mig). De vill veta hur han är och om någon av dem är lik honom. Det är en väldigt intressant fråga som tas upp i filmen. Vill man veta allt, vill man veta sitt ursprung och är man verkligen redo att hantera allt det innebär? Ok, det var tre frågor, men de går in i varandra i alla fall.
 
Mammorna hanterar ändå barnens önskan på ett riktigt bra sätt. De reagerar förstås med känsla och blir både ledsna och upprörda, men detta visar de mest för varandra och barnen bemöter de på ett sådant fint sätt. De ger barnen friheten att välja vad de vill göra och förbjuder dem inte att ta reda på saker. De har hela tiden varit öppna med att de kommit till av spermadonation och att klara av sådan öppenhet även när känslorna svallar är starkt gjort! Det är verkligen världar som kolliderar.
 
Första mötet med donatorn är så klockren. Filmskaparna och skådespelarna lyckas verkligen med att framkalla en smått obehaglig, obekväm stämning. Så awkward! Jag sitter och skruvar på mig och verkligen känner det de känner i filmen. Barnen har förstås många frågor. Vid något tillfälle inträffar faktiskt en feel-good-känsla, men sedan förbyts det i en "nääää....vad blir det nu"-känsla. Dock på ett bra sätt, ett passande sätt för filmen.
 
Annette Bening och Julianne Moore är så bra och trovärdiga i sina roller! Speciellt Julianne. Wow! Mark Ruffalo är också riktigt bra och han kan det där med att agera med ögonen. Barnen spelas av Mia Wasikowska och Josh Hutcherson och det känns verkligen som rätt val för rollerna. De känns naturliga och reagerar också naturligt. Vilken idiot till "polare" som Josh's karaktär Laser har förresten. Blä... På en sidonot kan jag säga att det var lite skoj att se Yaya DaCosta i en liten roll. Såg den säsongen av Top Model som hon var med i.
 
Rekommenderar verkligen denna film!
 

Kommentarer:

1 Malin Hyving:

Var länge sen jag såg den filmen, blev sugen att se om den nu efter din recension!

Kommentera här: