Sett filmen Taken 2

Spoilers förekommer!
 
Bryan och hans fru Lenore blir kidnappade i Istanbul av fadern till den person som Bryan dödade i sökandet efter sin kidnappade dotter (första Taken-filmen).
 
Precis som i första filmen blir jag helt förskräckt över dessa äckliga män som pratar på att sälja kvinnor precis som om de var ägodelar som var till för att behaga män. Vet att det finns de med den synen och blir så grymt äcklad av det. Vi är alla människor! Denna film blir mer intressant än den första då rollerna blir lite ombytta. Pappan måste till stor del förlita sig på sin dotter och hon får vara mycket aktiv i denna film. Filmen är väldigt spännande och ämnet gör att det aldrig blir "bara" en actionfilm eftersom åtminstone jag är nästan konstant förbannad på dessa skurkar. Maggie Grace gör en bra roll som dottern Kim.
 

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Jag vet inte om Taken 2 är bättre än originalet, men det är en klart värdig efterföljare.. Mer så än dom allra flesta jag sett. Efterföljare än antingen något sämre kopior, alldeles för kommersiella eller bara massa nya skådisar och lägre budget.

Av filmserier jag sett ligger Taken 2 enkelt på en topp 10 lista av efterföljare.

Sen gillar jag att filmen både har hjärta och hjärna - Inte bara påkostad action. Jag har inget emot "ren action", men vuxit ifrån det rejält. Jag har svårt att ge en actionfilm utan vidare djup mer än 3 / 5 i betyg.

Har inte sett Taken 3 än, men det kommer nog snart :)

Svar: Kommer också se Taken 3. Och håller helt med dig. I första filmen är konceptet ofta nytt och därför blir uppföljare ofta ingen "överraskning" då det följer samma koncept. Men i detta fall tycker jag de lyckats bra :-)
Highlandertess

Kommentera här: