Engagera er istället!

Ni människor som nu helt plötsligt är så bekymrade över hemlösa, pensionärer, sjuka, ensamstående etc... Var fanns ni förut? Verkar som att ni vill framhäva dessa personers hemska situationer bara för att väga det MOT att vi ska hjälpa flyktingar. Vet ni vad? Det är inte flyktingarnas fel att även andra har det jobbigt. Och vi kan hjälpa bådeock, det ena utesluter inte det andra. Ni som är såååå bekymrade nu helt plötsligt över situationen som hemlösa, pensionärer, ensamstående och sjuka levt med i många år kan ju hjälpa till där då istället för att bara beklaga er över det och försöka skylla detta problem på ett annat problem!

Kommentarer:

1 Georg Van Halen:

Utan att veta (ingen kan veta i varje enskilt fall) tror jag ingen som för argument likt hur ska det gå för dom "gamla och sjuka" egentligen bryr sig om dom gamla och sjuka. Det är bara ett skenargument för att man "inte får" hålla den riktiga debatten utan att det blir en stor liv om ämnet istället för att göra något konstruktivt av det. Debatten kommer bli mer "hur kan du tycka så?" än "Vad händer egentligen? Vad behövs göras? Vad kan gemene man göra?"

Socialdemokraterna säger att "det här fixar vi" medan Sverigedemokraterna säger att nyanlända inte kommer få plats i skolor, att det inte finns jobb osv. - Men vad är sanningen? Hur illa är det egentligen? Hur bra är det egentligen? Hur mår dom som kanske kommit hit för 3 månader sedan idag? Sitter dom på något läger någonstans och bara väntar ut dagarna eller har deras barn fått börjat skolan? Sånt hör man sällan om.. Utan man hör bara positiva eller negativa åsikter om att ta in flyktingar. Men en åsikt och vad som faktiskt händer är två helt olika saker.

Istället för att göra roliga bilder på "Avgå Löfven" eller säga "alla Sverigedemokrater är rasister" måste debatten hållas på en mer direkt och mogen nivå. Att nå kompromisser som leder till riktig integrering för flyktingarna samt gör båda "sidor" i debatten någorlunda nöjda. Att föra något krig som bara leder till mer hat mellan allt och alla är fel väg att gå.

Svar: Jag är engagerad i både det ena och det andra, men eftersom du nämnde flyktingar. Ja, jag vet hur de som kom för 3 månader sedan har det idag (just här i vår kommun där jag är engagerad). De har det mycket bättre än där de kom från. En del av dem har pustat ut medan andra fortfarande bär med sig ärr som säkerligen kommer sitta länge. Men de har landat och deras barn går förberedande skola så de kan börja den vanliga skolan så snart som möjligt.
Highlandertess

2 GeorgVanHalen:

Hej!

Det är precis sådan information som måste komma ut! Det låter som integrationen fungerar i din kommun - Vilket är väldigt bra. Men fungerar det lika bra i andra kommuner? Om inte.. Varför? Det är sådant både politiker och allmänheten borde fokusera på inte massa annat som inte leder någonstans :)

Jag menar.. Om S säger så och SD säger si... Men ingen kan peka på något konkret då blir det bara pajkastning. Men om S kan säga att integrationen fungerar i 15 kommuner, men inte i övriga.. Vad är skillnaderna? Varför fungerar det i dessa 15, men inte i nummer 16? Sedan sätta in resurser eller dyligt till nummer 16!

Svar: Exakt! Det behövs jobbas konkret. Som det är nu så är det många som lägger ner tid och pengar ideellt. Självklart är det bra, men det behövs mer backning.
Highlandertess

Kommentera här: