Sett filmen The Girl with the Dragon Tattoo

Spoilers förekommer!
 
Journalisten Mikael Blomkvist får hjälp av datahackern Lisbeth Salander när han på uppdrag av en äldre man ska söka reda på sanningen bakom en ung flickas försvinnande för många år sedan.
 
Den är ganska så exakt som originalet. Så tråkigt att man alltid gör remakes för att tilltala publiken i USA. De måste vara väldigt stela filmtittare överlag om det är så de måste göra för att få dem att se filmer. Dags att bredda vyerna lite kanske...?
 
Eftersom filmen är så lik originalet så är känslorna desamma som då jag såg originalet. Det där äcklet som Lisbeth får som "förmyndare" är sig likt. "Tror du den grejen i ögonbrynet gör dig mer attraktiv?" Vem bryr sig vad HAN tycker är attraktivt!? Om en person gillar något så har de all rätt i världen att ha det utan att någon ska ifrågasätta det och särskilt inte nedvärdera dem genom att ge sken av att det enda viktiga är att vara attraktiv i andras ögon. Folk ska trivas med sig själva.
 
Kul att se Joyce från Real Housewives of Beverly Hills (hon var bara med en säsong) fladdra förbi som tv-reporter. Eftersom jag sett originalet så känns det som att det var slöseri med tid att se även denna. Skådespelarna erbjuder inga större förändringar i rollerna från originalet.
 

Kommentera här: