Sett filmen The Three Musketeers (2011)

Spoilers förekommer!
 
Den oerfarne D'Artagnan utmanar av en slump och vid olika tillfällen tre musketörer som är vänner med varandra. En större fiende gör dock att de sätter missförstånden åt sidan och kämpar tillsammans.
 
Dräkterna och miljöerna är väldigt storslagna. Jämfört med tidigare filmer så känns dräkterna mer genomtänkta och tidstypiska och detta är den stora vinningen med filmen. Det är otroligt att Milla Jovovich har den rörelseförmågan i just dessa dräkter då de verkligen inte är praktiska. Hon bjuder på de mest imponerande stunten och scenerna i hela filmen. I övrigt känns skådespelarna rätt så blanka och lätta att glömma. Jag blir inte direkt glad i musketörerna eftersom de behandlar sin "vän" Planchet så illa och direkt mobbar honom. Samtidigt pratar de så mycket om heder och ära, men jag anser att personer som behandlar andra välmenande personer så illa inte har heder och ära överhuvudtaget. Sympatisera med dem efter hur de beter sig? Nej, det är inte möjligt för mig.
 
När det gäller effekter och handling så går man helt överbord. Det blir alldeles för överdrivet och man har tyvärr fokuserat alldeles för mycket på effekter (som för det mesta inte ens är särskilt bra). Synd med tanke på att man verkligen lyckats så bra med kostymerna och miljön i övrigt.
 

Kommentera här: