Två sevärda utställningar på Värmlands museum

Igår var syrran, Robin och jag till Värmlands museum för att gå på utställningarna National Geographic 125 år och The Election - Mandels väg från apartheid till president.
 
Vi började med National Geographic och det var helt fantastiska bilder! Det var flera stycken jag ville ta med mig hem. De som talade mest till mig var en bild på en polarvarg med sina valpar och en bild på en lejonhanne som röt. Naturbilder är det mest intressanta för mig, även fast jag gillar kulturbilder och historiska bilder också.
 
Sedan gick vi en trappa upp till Mandela-utställningen och den var verkligen gripande. Här och där fick man även läsa citat av Mandela och även en längre beskrivning från fotografen över vad som hände då han tog bilderna och varför denna utställning är så aktuell i dagens samhälle med den växande fientligheten mellan människor, det växande hatet. Jag fastnade vid den texten och blev sorgsen av att människor faktiskt inte lärt sig mer ännu (bilderna togs mellan 1993-1994). Jag fastnade även vid en bild som föreställde två barn på ett barnhem för övergivna barn med HIV/AIDS. Fick barnen hjälp? Fick de nya familjer? Blev de älskade? Lever de? Bilden väckte många tankar och frågor.
 
Kan rekommendera dessa utställningar!
 
 

Kommentarer:

1 Maria:

Tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta då jag beundrar Mandelas kamp och godmodiga hjärta. En mer ödmjuk och sympatisk person med sådan närvaro och karisma får man leta efter.... någon vars handlingar man verkligen kan lära av. Må du vila i frid Mandela <3

Svar: Ja, verkligen! Att inte bli arg och bitter av att sitta så länge i fängelse på så orättvisa grunder... Jag vet inte om jag skulle klara det, så jag beundrar verkligen hans sinneslag. Världen blev fattigare när han dog <3
Highlandertess

Kommentera här: