Sett filmen Stand up guys

Spoilers förekommer!
 
När en äldre man blir frisläppt från fängelset så möts han av en gammal vän. De ska ha ett sista firande tillsammans innan den ene måste ta livet av den andre.
 
Al Pacino och Christopher Walken gör några av sina bästa roller i denna film. Den är relativt lågmäld i grunden och handlar om relationer. Lite invecklade och komplicerade relationer. Filmen är väldigt fängslande och engagerande. Scenerna vid bordellen är väl de enda som är dåliga då jag nästan blir illamående av hur männen ser på och behandlar kvinnorna. Som tur är så är dessa scener inte så långa och jag försöker fokusera på de bra bitarna. Tyvärr visar man en okomplicerad och nonchalant inställning till gruppvåldtäkt i filmen.
 
*STORSPOILER* När männen stjäl en bil och i bagageutrymmet hittar en kvinna som hade kidnappats och våldtagits så blir hon med och käkar först. Sedan bestämmer sig männen för att hjälpa henne så de hittar de som förövat sig på henne och binder fast dem. Efter det lämnar de förövarna i kvinnans händer tillsammans med ett urval vapen. Visst, det känns bra att hon får hämnd och att förövarna straffas (åtminstone i filmens värld, för IRL tycker jag inte folk ska ta hand om saker själv även fast jag inte tycker att rättssystemet fungerar så bra som skydd för de utsatta), men realistiskt? Nej. Film behöver inte vara realistisk - fine. Men denna film bygger ändå på att det ska vara lågmält och någorlunda realistiskt, så det är synd att det då visar upp en sådan bild.
 
Trots dessa saker som tar ner betyget något så tycker jag att filmen är fängslande och intressant. Och som sagt så gör Pacino och Walken några av sina bästa rollprestationer.
 

Kommentera här: