Sett filmen Frost

Spoilers förekommer!
 
Vid Elsas krönande till drottning avslöjas hennes magiska krafter och hon flyr från ett dömande folk. Hennes syster Anna ger sig av för att finna henne.
 
Kristen Bell som sjunger Annas roll har verkligen en vacker röst! Jag följde serien Veronica Mars och har gillat Kristen Bell ett tag, men inte vetat att hon kan sjunga så otroligt vackert! Jag vet att den mest kända låten från filmen är Let it go, men jag tycker Kristen hamnat oförtjänt i skuggan av den. Apropå den sången... När Elsa ska "bryta sig fri" och gå sin egen väg så sjunger hon "slut med den perfekta flickan" och så förvandlar hon sitt yttre så att hon, enligt normen, blir ännu mer perfekt. Midjan blir smalare, bysten blir större... Ja, det känns aningen motsägelsefullt.
 
Renen är en härlig karaktär. Den lyckas locka till några skratt. Jag gillar den alternativa familjen i handelsboden. Äntligen börjar Disney inkludera andra familjekonstellationer än mamma, pappa, barn. Det görs så diskret så det är dock lätt att missa om man inte är uppmärksam. Riktigt trist att vargar åter igen får utgöra de "onda" i filmen. Om man bara kunde framställa dem som någorlunda äkta någon gång istället för antingen "onda" eller "romantiserade"... Det framkommer även en del usla skämt i stil med att man driver om "fula kvinnor" och "gråtande män". Newflash: Kvinnors uppgift är INTE att behaga alla med sitt yttre och män har känslor och om de kan visa dem öppet så visar det att de är trygga i sig själva och sin omgivning. Visst så finns både män och kvinnor som inte VILL visa sina känslor öppet och det respekterar jag (jag tillhör själv den skaran). Men ingen man ska behöva känna att han MÅSTE hålla det inom sig för att han är "omanlig" annars.
 
Slutet är ändå helt ok. Det är härligt att *STORSPOILER??* syskonkärleken räddar dagen istället för en romantisk kärlek. Också en fin "touch" att Kristoff faktiskt FRÅGAR Anna i slutet om han får kyssa henne. Detta är nog ändå den Disney-film som är närmast en "bra"-stämpel för mig (recensionen skrevs före jag sett Big Hero 6) och bara det är egentligen ett bra betyg då jag aldrig gillat tecknade Disney. Connor gillar denna film skarpt och har sett den många gånger så han rekommenderar den.
 

Kommentarer:

1 Maria:

Jag har bara sett trailern och renen är den jag tycker verkar så söt och rolig i filmen! :)

2 Helena:

Båda mina barn älskar den filmen. Dottern kan i stort sett alla sånger och hela handlingen utantill, men lillkillen sjunger "Let it go" han med, emellanåt! :)

Svar: Ja, här sjungs Let it go av Connor då och då :-) Det låten fastnade verkligen hos honom.
Highlandertess

3 scottish moments:

Å! En film jag faktiskt har sett hehe! Det är så bra! Råder total Frozenfeber här i Skottland också!!

Kommentera här: