På bio: Big Hero 6

Spoilers förekommer!
 
En varm relation växer fram mellan hälsovårdsroboten Baymax och Hiro. När saker inte visar sig stå rätt till så bildar de ett team tillsammans med vänner för att bekämpa faran.
 
Det verkar som att Disney alltid följer rutinen med att någon/några ska dö precis i början av deras filmer. Som jag brukar säga: Barnfilmer är oftast grymmare än vuxenfilmer. Detta på grund av att när folk dör i till exempel actionfilmer så är det oftast skurkar eller personer i periferin, medan i barnfilmer så ska de alltid introducera karaktären först och få en att tycka om den och känna för den innan de tar livet av den.
 
Roboten Baymax är supercharmig och karismatisk! Han gör hela filmen! Hans oskyldiga personlighet som vill alla väl är underbar. Hans sätt att göra "näven" får mig att skratta mer för varje gång...hehe... En del humor riktar sig till lite äldre publik, men det finns mycket för de yngre också. Connor älskade filmen och levde sig in i den väldigt mycket. Han ställde några enstaka frågor till oss och blev ledsen vissa gånger, men ändå inte skrämd. Huvudkaraktären Hiro är väldigt mänsklig. Han visar sina känslor och är väldigt klipsk, samtidigt som han vid några tillfällen faller för vreden inom sig. Jag tycker om den biten eftersom det är mycket det som gör honom mänsklig. Att han kan både lyckas och misslyckas.
 
Det här är den första animerade Disney-filmen som får ett klart godkänt betyg av mig.
 

Kommentera här: