Stolpjakt där vi hittade skogens "guld"

Idag var hela lilla familjen på Stolpjakt igen. Många av stolparna var i skogen och vid en av dem hittade vi kantareller. Blev så paff eftersom jag aldrig "ramlat på" kantareller på det viset utan alltid behövt leta. De fick bli med hem. Sedan så åt vi en del blåbär, lingon, hallon, smultron och odon. Sistnämnda hade jag aldrig sett så jag trodde det var blåbär först, men de var så stora och smakade sötare än blåbär. Kul att lära sig!
 
Skogens "guld".
 
Odon.
 
Nu ska inte Connor med på någon mer stolpjakt för i år (förutom någon evenemangsstolpe som är enkel att ta), men han har tagit 114 stolpar och kämpat på riktigt bra. Därför fick han en liten present när vi kom hem. En Monchichi.

Kommentarer:

1 VECKOMAGASINET:

Är det inte lite läskigt att plocka svamp tänk om man plockar fel? Därför har jag aldrig våga vare sig äta eller plocka det som någon har plockat privat. Vågar endast äta det som finns i butikerna.

Svar: När det gäller denna svampsort så är vi 100% säkra på hur de ser ut, känns och luktar så vi är inte oroliga alls. Brukar plocka svamp varje år och har gjort det i cirka 10 år nu :-) Däremot plockar jag inte t.ex. Karl Johan-svamp för den vet jag inte helt säkert hur den ser ut.
Highlandertess

Kommentera här: