Sett filmen Captain America: The Winter Soldier

Spoilers förekommer!
 
Steve Rogers försöker anpassa sig till det moderna samhället när en ny fiende dyker upp. Tillsammans med Black Widow tar han upp kampen.
 
Lite lustigt är att filmen, för mig, är som bäst när Captain America inte är med. Det blir mer intressant då. Captain America är en väldigt "blank" karaktär och Chris Evans är tyvärr en väldigt "blank" skådespelare i mitt tycke. Scarlett Johansson väger upp en del. Hon är en stark skådespelare och hon passar väldigt bra i rollen som Natasha Romanoff/Black Widow. Hon har gjort den rollen till sin för jag har svårt att föreställa mig någon annan i den. Anthony Mackie är toppen som Falcon också. Inte så lik seriernas Falcon, men bra på sitt eget vis.
 
Det jag gillar med Marvels filmer är att de är smart sammankopplade och går in i varandra. Jag gillar när det är sammanhängande och en handling som man får ut mer av än bara en fristående film. Så även fast denna film i sig inte är bland mina favoriter så får jag veta mer om Marvel överlag samt att den fördjupar andra filmer och det gillar jag. Jag har sett serien Agents of S.H.I.E.L.D. (fram tills de flyttade den till annan dag, tid och kanal utan marknadsföring överhuvudtaget) och denna Captain America ger bilden av andra sidan som man bara pratar om i tv-serien och det tycker jag är riktigt bra!
 

Kommentarer:

1 Georg Van Halen:

Jag tyckte första filmen om Captain America var "okej", men något intetsägande.

Den här filmen är väsentligt bättre. Den här gillade jag!

Första filmen med samlade Avengers var också rätt bra!

Andra filmen, Age of Ultron, var katastrof. Bara en stor gryta av massa skådisar och med kanske tråkigaste/mest överdrivna skurken någonsin.

Svar: Skurken var inget vidare i Age of Ultron, men jag gillade den filmen för att karaktärerna fördjupades :-)
Highlandertess

2 Helena:

Jag gillar också Marvels filmer eftersom det går en "röd tråd" genom dem i de flesta fall. Man kan undra hur många filmer de planerar åt gången eftersom filmerna på sätt och vis följer varandra kronologiskt även om den ena är t.ex "Iron Man" och den som kommer därefter är t.ex "Thor"...

Kommentera här: