Sett filmen The Artist

Spoilers förekommer!
 
En välkänd skådespelare i stumfilmen möter ett nytt stjärnskott. När film med tal anländer så går deras karriärer åt totalt motsatta håll.
 
Jag tycker att detta var en väldigt välgjord film som absolut inte blir tråkig trots att det är en stumfilm. Det är intressant att se stumfilm gjord med dagens teknologi. De har valt svartvitt för att förstärka känslan om dåtid, men bilden är alldeles för klar för att man ska "luras". Det krävs mer från skådespelarna när de inte får höras. Det är sådant jag gillar. Jag tänker alltid på Steve McQueens citat när han tyckte att det var mycket i manus: "Jag säger det bara med ögonen." DET är beviset på en bra skådespelare, anser jag. Om man kan uttrycka allt med ögonen.
 
I just denna film blir det överspel då och då, men det känns ändå naturligt eftersom det så tydligt visar hur stumfilmer var. Därför passar det. En mycket sevärd film!
 

Kommentarer:

1 Maria:

Den filmen är riktigt bra tycker jag och inte minst charmig. Jag gillar att den är enkel i sin form och handling, likt de gamla filmerna. Framförallt blev jag ju (inte helt oväntat) väldigt förtjust i hunden i filmen! <3 :-D

Kommentera här: