Dålig förlorare på trav

Igår var jag på trav för allra första gången. Det var Connors första besök också, men jag är ju 30 år äldre så för honom var det ett rätt tidigt första besök. Robin hade varit en gång förut för många år sedan. Dock inte på långfredagstravet på Färjestad. MYCKET folk! Jag spelar inte på trav och jag ser aldrig på trav, men jag fick för mig att testa att satsa en liten slant på en häst. Personen i luckan fick hjälpa mig på traven (hahahaha...dålig humor) och förklara hur man gjorde. Egentligen var det inte så svårt. Det var ungefär så som man sett i filmer. Jag behövde bara säga vilket lopp, vilken häst och vilken placering.
 
Kan säga att det var mycket spännande att se loppet när man hade en liten slant på det! Det första som hände var att favoriten galopperade. Yes! Chans för "min" häst, tänkte jag. Och jajamen... "min" häst Zelda Zonk låg först och ledde nästan hela loppet, men sedan på sista 100-metersträckan så gick nummer 4 förbi och vann med liten marginal. GAH! Hade det inte varit familjedag så hade jag nog svurit en väldigt fin ramsa där och då. Jag satsade 20 kronor och med oddsen så hade jag vunnit lite över 500 kronor ifall "min" häst vunnit. Det hade suttit fint! Så jag kom fram till att trav inte är för mig. Först och främst så "gissar" jag vinnaren genom att jag väljer den häst med ett namn som jag gillar (erhm... Zelda liksom). Och i andra hand så är jag en riktigt dålig förlorare.
 
Connor hade kul vid barnområdet och tyckte även om att se på hästarna. Men gladast var han när vi på hemvägen stannade till vid ett tivoli på Norra Fältet. Han älskar karuseller!
 
 
I barnområdet på Färjestads travbana fanns hoppborg och rutschkana bland annat.
 
Zelda Zonk värmer upp.
 
Reklamstjärnan Vinnie fanns på plats.
 
Tivolidags!
Min sötnos!

Kommentarer:

1 M:

Du skulle sagt att du spelade den hästen på "plats" då hade du vunnit även fast den kom 2:a. För då får man pengar om den kommer in som en av tre bästa.

Jag har bara varit på trav två gånger men så har jag fått lära mig att spela för det ger lite mer chans att pricka in. Kanske lägre odds men vinna är kul. :)

Svar: Jo, jag vet, men ville få den där känslan som man sett på film. "Nummer x som vinnare" :-) Så nu har jag testat det.
Highlandertess

Kommentera här: