Sett filmen RoboCop (2014)

Spoilers förekommer!
 
Året är 2028 och polisen Alex Murphy skadas kritiskt. OmniCorp ser sin chans att skapa den perfekta polisen som är delvis robot, delvis människa.
 
Originalfilmen med sina bra skådespelare och häftiga effekter är svårslagen och blir inte heller slagen av denna film. Försöker se den som en egen film, men det funkar inte eftersom alltför mycket liknar originalet. Filmen är överlag oengagerande och skådespelarna är väldigt stela. Joel Kinnaman upprepar sin konstlade stil från filmen The Darkest Hour, men där hade han bara en biroll så där kunde man ignorera det. Att sätta honom i huvudrollen var ett väldigt konstigt val och det funkar absolut inte för mig. Även Gary Oldman som brukar vara toppen är blek i denna. Inte en film jag kommer att komma ihåg speciellt mycket av.
 

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Hahaha ännu en film där vi säger motsatsen till varandra. Jag tyckte nämligen denna va bra och att Joel passade bra i rollen som en plåtburk, den enda rollen han har gjort bra =)

2 GeorgVanHalen:

RoboCop (2014): Nya RoboCop provar väldigt många olika filmtekniker i dess actionscener. Vissa är imponerade andra kändes lite för mycket. Skådespeleriet är det inget att klaga på. Batman.. Oj, Michael Keaton menade jag, Gary Oldman och Samuel L. Jackson (den senaste gör en riktigt udda roll) gör sitt jobb bra. Även Kinnaman som om man ska tro på "Skavlan" är den svensk som är med i den största Hollywood-filmen sedan Bergmans dagar är bra för det mesta. Problemet anser jag att filmen försöker mixa för mycket. En extremt teknisk film, ett familjedrama, politik samt ett större djup. Det går sisådär. Då actionscener blandades friskt med sega scener och annat fann jag aldrig riktigt den känslan som filmen ville förmedla. Enskilda scener är mycket bra, men det hjälper inte. Rörig handling i ofta segt tempo drar ner filmen för mycket. Sevärd inte biovärd. Betyg: G

Kommentera här: