Man kan inte säga till någon att sluta se

Ett väldigt dåligt argument som kan dyka upp i diskussioner ibland är: "Sluta se orättvisor/politik/rasism i allt". För det första så ser man det inte i allt, det uttrycket används som motargument bara för att nedvärdera och ogiltigförklara den andras åsikter. Men man ser kanske dessa saker i MER än vad den personen som kommer med motargumentet gör.

Kanske är det skönt att slippa se en del orättvisor/politik/rasism etc. men jag kan säga att när man väl sett den så kan man inte "o-se" den. Att säga till någon att sluta se är bland det sämsta man kan säga. Stör ni er på att folk ser saker ni inte ser, så kan ni helt enkelt vända bort blicken. Personligen tycker jag det är bra med folk som ser och som försöker göra något för att saker ska bli bättre.

Jag gillar även när folk kan öppna mina ögon mer och mer. De senaste åren har jag lyssnat mer och mer på HBTQ-personer, rasifierade, funktionshindrade etc. De orättvisor som dessa personer upplever är sådana som jag inte upplever. Gör det dem mindre sanna bara för att jag inte själv upplevt dem? Nej! De har öppnat mina ögon. Det är ens eget val om man är villig att se saker, men säg inte till någon annan att de ska sluta se.

Kommentera här: