Utseende?

Jag växte upp utan att tänka på mitt utseende. Ingen höll på att kommentera det hela tiden, så det var väldigt skönt. Jag fick vara mig själv och var omtyckt för mig och inte för att jag klätt upp mig. I tonåren kom en svår period där jag blev väldigt självmedveten om hur jag såg ut. Stack ut lite från mängden och då anser en del att de har rätt att säga saker till en. Väldigt barnsligt, patetiskt beteende. "Det värsta man kan säga till en tjej är att hon inte är snygg"-stilen. Efter en period försvann min osäkerhet och jag konstaterade att det inte spelar någon roll. Jag har andra bra kvalitéer som räknas mycket mer än utseende i mitt tycke, även fast stora mängden dömer efter utsidan.
 
På grund av att jag ganska länge nu struntat i utseendehetsen så är jag nöjd med mig själv. Visst har jag "sådana" dagar också, men det är verkligen inte ofta jag tänker på hur jag ser ut förutom "hel och ren". Därför tror jag det är lättare för mig att åldras än för de som hört till de "snygga". Har man byggt upp mycket på sitt utseende så är det nog hemskt när det börjar förändras och det kan vara en svår förändring att ta till sig. Därför är jag väldigt glad att jag slipper det. Jag ser inte ner på dem som bryr sig mycket om sitt utseende och där utsidan spelar väldigt stor roll. Det är deras sätt att se det och att leva. Så länge som de inte mår dåligt av det eller fryser ut/mobbar andra som inte passar in i den mallen så är det lugnt.

I det här samhället får folk knappt åldras längre, eller se ut hur de vill. Skvallertidningar sprider skitsnack om "så här ser kändisarna ut utan smink" och skriver om vem som är för smal och vem som är för tjock. Det är inte konstigt att folk blir påverkade när de hela tiden utsätts för sådan idioti. Mitt tips är: undvik skvallertidningar och "tjejtidningar". Det enda de ger är dålig självkänsla. Vad har du för tips för att undvika "hetsen"?

Kommentera här: