Läst klart Det händer nu av olika författare

Från bokens baksida:
"Det händer något och det händer nu. Feminism - idén om att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet.
 
Det händer nu är en antologi av feminister, för alla. Till boken har över 90 st begåvade skribenter, illustratörer och serietecknare ideellt bidragit med sitt arbete. Vi vill med samlingen sprida och vidga den rörelse som är feminism idag. Det är en bok som ska vara ett stöd för den som kanske är ung, ensam feminist i en oförstående omgivning, en samling av ord- och bildtrollarfavoriter för den inlästa och en inspiration för den intresserade men ännu inte övertygade.
 
Vi lever i en tid då vi äntligen skapat tillfällen att forma vår historia tillsammans. Framtidens feminister kommer att se tillbaka och säga det hände då. Den dagen kan inte komma snart nog. Vi som driver kampen nu har möjligheten att bestämma den gemensamma riktningen, låt oss fortsätta forma en värld som präglas av optimism, kärlek och alla människors lika värde. Feminismen gror i alla skikt i samhället, i ditt hem, ute på gatorna och i parlamenten. Vi skriver historia, och Det händer nu."
 
Den här boken är väldigt lättläst och kan passa alla. Den består av korta historier, upplevelser, erfarenheter, illustrationer och serier om hur dessa skribenter upplever världen och vad feminism är och vad den kan göra för gott. Man behöver inte kalla sig feminist för att läsa den, utan kan ändå få en intressant inblick i hur livet ser ut i olika delar av vårt land, olika delar i samhället. Något nickade jag igenkännande till, något annat har jag ingen erfarenhet av. Båda sorter har verkligen en plats för det känns skönt att läsa om att andra har samma erfarenheter som mig och det känns intressant att läsa om sådant som jag inte ens kan uppleva själv (till exempel på grund av att jag inte har en aning om hur det är att vara mörkhyad eller uppväxt i ett annat land än Sverige). Denna bok brinner av engagemang!
 

Kommentera här: