På bio: Interstellar

Spoilers förekommer!
 
Jorden är på väg att dö. Människorna på den kommer inte överleva mer än en generation till. Efter några händelser som leder Cooper och hans dotter Murph till en hemlig anläggning måste Cooper fatta beslutet om han vill ta risken att aldrig träffa sin barn igen för att kunna rädda deras liv och framtida generationers liv genom att hitta ett nytt hem i rymden.
 
Jag hade bara sett en teaser trailer innan jag såg denna på bio. Bästa sättet att se en film tycker jag eftersom man då inte har så många förväntningar. Trots det så förväntade jag mig (tillsammans med nästan alla andra i biopubliken om jag ska döma av deras samtal efteråt) mer action. Men jag blev verkligen inte besviken. Tvärtom. Jag gillade filmen starkt! En ren katastrof-actionfilm hade kanske varit roande för stunden, men nu blev det en mer tänkvärd film som faktiskt framställde en hel del djup och lyckades framkalla känslor. *STORSPOILER* Scenen då Cooper tar beslutet att rädda jorden och lämna sina två barn är hjärtgripande. Hans yngsta barn förstår inte varför han måste lämna dem och reagerar inte positivt så det blir ett hemskt farväl. Han vill inte tala om för henne att hans uppdrag är att försöka rädda jorden då han inte tycker det är lämpligt för en 10-åring att veta om att jorden är på väg att dö. Vilket offer för sitt barn!
 
Filmens effekter är väldigt bra och gör sig bra på bioduken! Det är skönt att filmen inte är 3D för jag tror inte jag orkat med nästan 3 timmar med det. Filmen behöver ingen 3D för den är bra som den är. Handlingen är som sagt riktigt intressant! Jag gillar hur de kan få även det omöjliga att verka sannolikt. Under vissa delar av filmen gör min hjärna kullerbyttor av lycka för att någon äntligen tänkt till lite även kring en "storfilm". Skådespelarna passar bra i sina roller! Särskilt kul var det att se Michael Caine, Ellen Burstyn och John Lithgow igen. Jag hade inte en enda tråkig stund under dessa 2 timmar och 49 minuter!
 

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Den va riktigt jävla bra men jag upplevde ändå första halvan något små seg här och där.

Kommentera här: