Nöts ner bit för bit

Idag kom det ett delgivande av information från Förvaltningsrätten och mitt ombud har två veckor på sig att inkomma med mer information innan beslut fattas kring min ansökan om 75% stadigvarande sjukersättning. FK hade tillfrågats och de yrkar fortfarande på avslag för att de anser att jag med "rätt stöttning" ska kunna jobba mer. Jag undrar vad de menar med rätt stöttning då jag har fått helt anpassad stöttning under flera års tid och alla specialister, läkare, handläggare på AF etc. inklusive mig själv anser att jag har den stöttning jag behöver och att jag inte klarar att utöka tiden trots det.

 

Det som gör mig mest arg är att de helt struntar i bedömningen från den utredning jag var på med multimodalt team som FK själva beställde. Där står tydligt att om jag pressas till att jobba mer än jag gör nu och om jag stressas mer genom FK's krav så kan jag bli så dålig att jag inte kan jobba alls. 4 specialister är det som skrivit under på detta. Och vad gör FK? Jo, de gör PRECIS det som utredningen varnar för. Det är MIN hälsa det handlar om. Det är MIN hälsa de "leker" med.

 

Jag ÖNSKAR att jag kunde jobba minst 50% för då skulle vi klara oss utan att behöva oroa oss för ekonomin varje månad, jag skulle få en trygg bas och skulle kunna fokusera på livet och på att må så bra som jag kan. Och det skönaste skulle vara att jag skulle slippa förnedras av FK. Men nej... nu har jag skrivit av mig. Nu måste jag borsta av mig detta igen (det är därför jag inte skriver om detta så ofta i bloggen...för att jag inte orkar) och fortsätta fokusera på att leva och att klara mitt jobb. Tur att jag har en stöttande familj och förstående vänner!

Kommentarer:

1 Lisa:

Hej! Så här får det bara inte gå till! Har du prövat att vända dig till pressen, tänker på aftonbladet? Eller kalla fakta? Är ju så himla absurt och sjukt att de krånglar så med dig. Det är väl självklart att du ska få det du ansöker om, speciellt då läkare håller med.

Svar: Tyvärr så orkar jag inte gå ut med detta i pressen. Känner det som att jag tappar energi mer och mer för denna kamp så det är därför jag lämnat över allt till ombud.
Highlandertess

2 Lisa:

Det förstår jag. Bra med ett ombud. Ibland kan det sätta fart på saker, skaju inte behövas pressen men ibland kan de få fart på byråkrater utan hjärta när de får fler ögon på sig. Läser till undersköterska nu och synen man har sett på fibron håller på att ändras mer och mer och de bordeju även de som bestämmer ekonomiska och arbetsföra frågar även hänga med. Jag önskar dig all lycka till. Det är ju skamligt alltså! Borde ju vara lagbrott tillochmed..

Svar: Ja, de hänger inte med alls. En handläggare sa till och med att "man kallar det inte för fibromyalgi längre utan för smärtproblematik och man kan faktiskt göra saker trots att man har ont". Fibro innefattar många andra problem än smärtan och JA, man kan göra saker fast man har ont. Eftersom jag har ont dagligen så vet jag det, men det finns en gräns. Min gräns är noggrant utredd, men det struntar de i. Tack för de stöttande kommentarerna! :-)
Highlandertess

3 Lisa:

Va? Låter ju helt galet! Jag vet att min lärare som är sjuksköterska pratade på fibro som en väldigt missförstådd sjukdom som man fått upp ögonen bättre på nu. Ska kolla med henne om ny info, kanske hon kan ha nått som kan hjälpa dom förstå. Kanske inte men kan iaf kolla, de har bra koll på lagar å så med.

Svar: Ja, FK har alltid betett sig som att de vet mer än läkare och specialister kring olika sjukdomstillstånd när det gäller bemötandet mot mig i alla fall. Jag vet folk med samma diagnoser som mig som har fått godkänt och har blivit hörda så jag har nog haft värsta oturen med alla handläggare jag haft :-(
Highlandertess

Kommentera här: