Firat min syn med god mat

Det fick bli extra guldkant på maten idag för att fira att det är 1 år sedan jag gjorde en lyckad laseroperation på ögonen. Det är något som verkligen är värt att fira tycker jag, både för att jag nu kan se jättebra samt att jag vågade gå genom med det. Mina känsliga ögon reagerade väldigt på "förtvätten" så jag låg där med helt täppt näsa som att jag var förkyld. Själva operationen var enkel i jämförelse med det. Det enda jag behövde göra var att stirra på en röd punkt som vid ett tillfälle blev väldigt suddig, men jag fortsatte stirra mitt i den där suddiga punkten och fick höra av läkaren att jag höll ögonen väldigt stilla vilket gör allt enklare.
 
Efter att bedövningen började släppa så blev det 3 timmar som var rejält jobbiga. Som att någon hade hackat lök och höll den under ens ögon och man kunde inte ta bort den. Efter en otroligt lång resa hem från Karlstad (den knappa timmen har aldrig känts så lång) bosatte jag mig i ett helt mörklagt sovrum och åt en kycklingsallad medan jag blundade. Märkte att det var lök i salladen så fick be Robin ta bort den. Föreskrifterna sa att de första timmarna efter operationen fick jag inte somna, för då rör sig ögonen ofrivilligt och det kunde göra resultatet sämre. Så jag satt där i sängen och bara väntade på att svidandet skulle gå över.
 
Efter 3 timmar började det släppa. Jag kunde börja ha ögonen öppna. Efter en stund kunde jag gå ut i vardagsrummet som bara hade lite svaga ljus. Till slut satt jag och kunde se ett avsnitt Simpsons på tv:n. Helt otroligt!
 
Firat årsdagen med mums!

Kommentarer:

1 Susanna Maria J:

M mums ja! ;D Ser gott ut!

Kommentera här: