Varför får inte kvinnor ägna sig åt kvinnor?

När män har berättat om var de anser att män är diskriminerade så smått hyllas de för att de är så öppna kring diskrimineringen av män. Om en kvinna belyser var hon anser att kvinnor diskrimineras får hon ofta höra: "Men männen då?"
 
Varför denna skillnad?

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Tidigare tror jag det beror på att manen hade mer fokus i samhället (var mer pålästa inför en diskussion) eller att folk var mansgrisar.

Idag tror jag det mer beror på den extrema mängden bloggande, facebookande, länkande och ledare om/av kvinnor som tar upp allt mellan himmel och gjord. Hur många länkar på facebook angående olika "skämt", "videor" eller "artiklar" postar inte kvinnor upp.. Hur många män gör liknande saker för män? Kan inte minnas att någon vän/bekant någonsin länkat upp något faktiskt.. Det är väldigt sällan iaf.

De få gånger män faktiskt gör det tror jag det uppmärksammas mer och den kvinnliga vinklingen efterfrågas inte för att den har redan tagits upp i 100-tals olika spår tidigare!

Svar: Jag menar inte olika vinkling på samma historia utan när män berättar om att t.ex. män ofta far illa i vårdnadstvister. Då är det lugnt. Men om en kvinna skriver om statistik för våld i hemmet och hur kvinnor utsätts för det så dyker det ofta upp någon/några med kommentaren "Men männen då? Män kan också bli misshandlade." Det är som att det aldrig får vara fokus på bara kvinnan för då kommer protesterna direkt. Om man väljer att fokusera på kvinnan i ett blogginlägg så innebär inte det att man inte ser en större bild, utan det innebär bara att man vill skriva ett någorlunda kortfattat konkret inlägg om ett problem och att man då inte kan få med alla problem och vinklingar som finns. Varför måste mannen alltid finnas med?
Highlandertess

Kommentera här: