Sett filmen The Internship

Spoilers förekommer!
 
Två vuxna män får sparken då deras jobb blivit överflödiga i den digitala världen. De söker sig till praktik på Google där de tävlar mot de andra praktikanterna för att få ett jobb på företaget.
 
Arbetsplatsen på Google ser helt underbar ut! De har gjort så som jag pratat på ända sedan jag var barn. Att det borde vara rutschkana mellan våningsplan så man kan åka ner istället för att använda trapporna. Tänk vad en rutschkanetur skulle pigga upp sinnena...hehe...
 
Filmen har några få roliga stunder, men känns ofta rätt tafflig. Det drivs med att dessa två män är så otroligt gamla och helt "ute" och inte förstår sig på den nya teknologin, medan ungdomarna som är praktikanter är uppväxta med det och kan det på ett helt annat sätt. Dessa två herrar tar som sin uppgift att visa ungdomarna i sitt lag "världen". Hur man "slappnar av" och "har kul". Vad gör de då? De tar med dem på en strippklubb! Påstår att alla män måste få sig en lapdance i livet. Jomenvisst, en lapdance av en villig partner är väl inte fel, men att betala pengar och få en okänd kvinna att göra det, en kvinna som kämpar för att få ihop pengar till att klara sina studier, DET är verkligen så fel på många olika nivåer. I filmen normaliseras det och ska till och med föreställa "coolt". Nej tack, snarare så är det äckligt. De försöker även göra humor av en kille som inte haft så mycket kontakt med kvinnor och därför reagerar kraftigt. Sjukt lågt. Inte humor för mig i alla fall.
 
Filmen överlag är simpel och väldigt förutsägbar. Det märks att Vince Vaughn skrivit den. Han brukar alltid ge sig själv just de där rollerna då. De som är lite "utanför" men sedan räddar dagen. Snacka om att vilja ta all äran själv, men för denna film får han gärna ta äran eftersom den är så låg.
 

Kommentera här: